Anticonceptie

  "Veel verschillende soorten, veel verschillende redenen. Weet goed hoe
             het werkt en of het bij jou past in jouw situatie."


Anticonceptie wordt allang niet meer alleen ingezet om een zwangerschap te voorkomen. Andere redenen om te starten met anticonceptie kunnen zijn: acne, menstruatieklachten, migraine, op reis, de overgang.

De pil is de meest gebruikte vorm van anticonceptie, maar er zijn wel meer dan twintig verschillende soorten. Verschillend qua innameschema of qua soort en hoeveelheid hormonen.

Dus... welke past nou het beste bij jou en kan het verstandig om van pil te wisselen als je in een andere levensfase of levenssituatie komt?
Ook bij klachten als hoofdpijn, stemmingswisselingen, doorbraakbloedingen of een veranderende levenssituatie is het zinvol om te kijken of je wel de juiste anticonceptie gebruikt.

Consult
Tijdens het consult is er aandacht voor jouw situatie, vragen en klachten. Ik geef uitleg over de verschillende vormen van anticonceptie; waarom zou de ene wel bij jou passen en een andere niet. Je kunt de verschillende middelen ook zien in een anticonceptiekoffer. 
Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijzing nodig, vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering.
Vragen of direct een afspraak maken, klik hier.

Verschillende anticonceptiemiddelen

  • De pil
  • De ring
  • De pleister
  • Het koperspiraaltje
  • Het hormoonspiraaltje
  • Het staafje
  • De prikpil
  • Het condoom

Workshops Data - Aanmelden

Nieuw Workshops

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..
Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt bloodgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam. Als jij te maken hebt met klachten/signalen die je lichaam aangeeft en je loopt vast. Schrijf je dan in via het contactformulier voor onderstaande workshops, waarin je uitleg krijgt over de werking van je lichaam en handvaten krijgt hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT