Workshop - Poly Cysteus Ovarium Syndroom

  "Poly Cysteus Ovarium Syndroom, meerdere factoren in de stofwisseling
            kunnen ontregelen waardoor de eicelgroei gaat verstoren."

 

Regelmatig krijg ik vragen die te maken hebben met uiteenlopende menstruatieklachten als; onregelmatige cyclus, acne, meer haargroei dan gewenst op het gezicht of de benen, tot dan toe onvervulde zwangerwens.. kan het zijn dat ik PCOS heb?!

PCOS is geen ziekte maar een syndroom. Bij een syndroom heb je te maken met meerdere symptomen, die symptomen hoeven niet allemaal tot uiting te komen bij elke vrouw. Per persoon verschilt het beeld.

De oorzaak van PCOS is complex. Niet één oorzaak maar meerdere hormonen/stofwisselingssprocessen zijn betrokken bij PCOS.

Vragen die vaak voorkomen: 

  • Bij mij is PCOS gediagnostiseerd, in het dagelijks leven heb ik veel last van acne, overbeharing, onregelmatige cyclus. De huisarts - specialist heeft orale anticonceptie (OAC / de pil) geadviseerd, graag wil ik weten welke andere mogelijkheden er zijn m.b.t. lifestyle, voeding en natuurijke supplementen om mijn klachten aan te pakken zonder gebruik van de pil.
  • Heel graag wil ik zwanger worden, welke invloed heb ik op PCOS en daarmee mijn cyclus om de kans op een natuurlijke zwangerschap positief te beinvloeden.
  • Wat is de oorzaak van PCOS, door de hoeveelheid mogelijk onderliggende oorzaken, weet ik niet meer waar ik me op moet focussen.
  • Als ik voor een periode wel de anticonceptie pil wil gebruiken, werkt dit dan tegen of kan het 'gewoon'. Welke anticonceptie pil zou dan het meest geschikt voor mij zijn.

Tijdens deze workshop krijg je uitleg over de fysiologie die invloed heeft op PCOS, welke processen er mogelijk niet optimaal verlopen en klachten kunnen veroorzaken. Naast de inhoudelijke informatie ook praktische informatie en handvatten om zelf mee aan de slag te gaan.


PCOS  Poly Cysteus Ovarium Syndroom
Datum: Dinsdag 16 April
Tijd: 19.30-21.00 uur
Locatie: Baarn
Kosten: €37,50

Incl. Hand-out Workshop
Incl. Orthomoleculair lunch + diner recept, gericht op balans in het lichaam bij PCOS.

De Workshop is informatief en heeft de vorm van een groepsconsult, waarin de mogelijkheid is om (persoonlijke) vragen te stellen.
 
Inschrijving graag via het contactformulier
Onder vermelding van:
- Data Workshop
- NAW gegevens / Telefoonnummer

 

 

 

 Ben je professional* en wil je graag verdieping over dit onderwerp, laat het me weten  
 via het contactformulier. Voor professionals organiseer ik speciale workshops
.

 * Dietisten - Gewichtsconsulenten - Orthomoleculair / Natuur Therapeuten - Coaches -
  Psychologen - Gespecialiseerd Verpleegkundigen - Schoonheidsspecialisten - ..

 

Workshops Data - Aanmelden

Nieuw Workshops

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..
Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt bloodgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam. Als jij te maken hebt met klachten/signalen die je lichaam aangeeft en je loopt vast. Schrijf je dan in via het contactformulier voor onderstaande workshops, waarin je uitleg krijgt over de werking van je lichaam en handvaten krijgt hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT