Stress verdieping: Immuunsysteem

 

   "Het immuunsysteem is het krachtige verdedigingsmechanisme van ons
             lichaam, het zorgt ervoor dat indringers of ongewenste veranderende eigen
             cellen bestreden worden."

 

'De griep heerst weer, ik zou het ook wel weer krijgen.'
Wie herkent deze uitspraak niet.. Met een knipoog en dankbaarheid, denk ik dan aan mijn immuunsysteem wat graag zorgt dat de indringers (virussen of bacterieen) krachtig aangepakt worden en het lichaam uit verdreven worden.
Ons lichaam werkt echt heel mooi en is heel krachtig. Het is in staat om gevaar van buitenaf, maar ook gevaar van binnenuit aan te pakken en te herstellen.

Soms 'faalt' het immuunsysteem wel eens.. is dit falen?!
Een keer een griep, een ontsteking oplopen een keer koorts hebben is geen falen. Het is prima als het immuunsysteem bij tijden getrikkerd wordt en op scherp gezet wordt om alle verdedigingsmechanismes up to date te houden.

Nooit ziek zijn is in feite ook geen goed teken, dit kan te maken hebben met onderdrukking. In tijden van langdurige stress, zorgen de stresshormonen ervoor dat je zo min mogelijk klachten ervaart en in feite ook niet ziek wordt. Als er gevaar is moet je doorgaan, tot het gevaar geweken is. Tijd voor ziek zijn - vindt je lichaam -  is er pas weer als daar de tijd 'lees rust' voor is.

Ben jij af en toe ziek, juist nooit ziek of jaren nooit ziek geweest maar nu opeens griep na griep, weer een holte ontsteking of zelfs een longontsteking 'wat toch echt nergens op slaat' opvlammende allergie of huiduitslag / exceem en wil jij weten hoe jouw immuunstysteem werkt, schrijf je in voor deze workshop.

Je krijgt uitleg over het verdedigingssysteem in jouw lichaam. Welke voedingsstoffen aan vitaminen en mineralen jouw lichaam nodig heeft om dit verdedigingssysteem optimaal te laten werken. Ook krijg je uitleg over welke invloed de stresshormonen op jouw immuunsysteem hebben en welke signalen je serieus serieus moet nemen !

Immuunsysteem*
Datum:
Tijd: 19.30-21.00 uur
Locatie: Baarn
Kosten: €37,50
Incl. Hand-out Workshop
Incl. Orthomoleculair recept
*  Voor het volgen van deze workshop, dien je eerst de workshop ' Stress, burn-out, bijnieren'
    gevolgd te hebben.


Inschrijven voor deze workschop: via het contactformulier
Graag onder vermelding van:
- Data workshop
- Naam, adres, woonplaats gegevens

 

 Ben je professional* en wil je graag verdieping over dit onderwerp, laat het me weten  
 via het contactformulier. Voor professionals organiseer ik speciale scholingen
.

 * Dietisten - Gewichtsconsulenten - Orthomoleculair / Natuur Therapeuten - Coaches -
  Psychologen - Gespecialiseerd Verpleegkundigen - Schoonheidsspecialisten - ..

 

 

Workshops Data - Aanmelden

Nieuw Workshops

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..
Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt bloodgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam. Als jij te maken hebt met klachten/signalen die je lichaam aangeeft en je loopt vast. Schrijf je dan in via het contactformulier voor onderstaande workshops, waarin je uitleg krijgt over de werking van je lichaam en handvaten krijgt hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT