Stress verdieping: Spijsvertering - Maag - Darmen

 

  "Het spijsverteringsstelsel zorgt voor het proces vertering, waarbij voedsel
           in het maagdarmkanaal door zowel mechanische als chemische
           processen wordt afgebroken. Hierdoor kunnen voedingsstoffen in de
           bloedbaan worden opgenomen en voor een groot aantal doeleinden
           zorgdragen voor ons lichaam."

 

Vanzelfsprekend dat het voedsel wat je eet, precies op de juiste manier en de juiste plek in je lichaam terecht komt?! Als het voor jou vanzelfsprekend is, is dit mogelijk een goed teken dat je geen klachten ervaart..

Regelmatig spreek ik mensen die klachten ervaren vanuit het maag-darmstelsel. 'Vol gevoel in de maag, maagzuur klachten, diarree of obstipatie of beide door elkaar, opgeblazen gevoel, pijn in de buik'.
De vertering is een zeer complex en goed gecoördineerde samenwerking van verschillende zuren, enzymen, basische stoffen, hormonen en nog vele andere factoren. Als deze allemaal in de juiste hoeveelheid op het juiste tijdstip geproduceerd en vrijgemaakt worden, verloopt de vertering ongemerkt op de achtergrond.

Als iets het evenwicht verstoort bijvoorbeeld een wijziging in de hoeveelheid maagzuur, heeft dat direct een uitwerking op het lichaam. Dat kan tot uiting komen in maagklachten of brandend maagzuur, maar de gevolgen reiken veel verder dan de maag alleen. Verstoring in de vertering heeft gevolgen voor de afbraak en het weer opnemen van eiwitten, aminozuren, mineralen. Een verstoring in de opname komt vroeg of laat tot uiting in je botten ( mineralen nodig voor opbouw), je stemming ( aminozuren zijn de bouwstenen voor je neurotransmitters), je slaap ( aminozuren zijn nodig voor de aanmaak van melatonine), je immuunsysteem ( verstoorde darm - leaky gut - overprikkelt je immuunsysteem).

Tijdens deze workshop neem ik je mee in de werking van het spijsverteringsstelsel, de functie van een optimaal werkende maag en darmen en de processen in je lichaam die uiteindelijk verstoren en de 'signalen' die je lichaam af gaat geven bij een verstoring.

Deze avond zal veel inhoudelijke informatie en praktische informatie bevatten, waarmee jij aan de slag kan om je maag en darmen te ondersteunen. Als vervolg op deze avond kan je je verder verdiepen in de verstoringen die er volgen op een onbalans in het spijsverteringsstelsel.
(Stress) Verdieping Workshops

Spijsverteringsstelsel, maag - darmen*
Datum:
Tijd: 19.30-21.00 uur
Locatie: Baarn
Kosten: €37,50
Incl. Hand-out Workshop
Incl. Orthomoleculair recept
* Voor het volgen van deze workshop, dien je eerst de workshop ' Stress, burn-out, bijnieren'
  gevolgd te hebben

Inschrijven voor deze workshop: Via het contactformulier
Graag onder vermelding van:
- Data workshop
- Naam, adres, woonplaats gegevens

 

 

 Ben je professional* en wil je graag verdieping over dit onderwerp, laat het me weten  
 via het contactformulier. Voor professionals organiseer ik speciale workshops
.

 * Dietisten - Gewichtsconsulenten - Orthomoleculair / Natuur Therapeuten - Coaches -
  Psychologen - Gespecialiseerd Verpleegkundigen - Schoonheidsspecialisten - ..

 

 

 

 

Workshops Data - Aanmelden

Nieuw Workshops

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..
Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt bloodgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam. Als jij te maken hebt met klachten/signalen die je lichaam aangeeft en je loopt vast. Schrijf je dan in via het contactformulier voor onderstaande workshops, waarin je uitleg krijgt over de werking van je lichaam en handvaten krijgt hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT