Stress verdieping: De overgang

   "De overgang is een periode waarin het lichaam tijd nodig heeft voor een  
            grote re-organisatie."

 

De overgang is een levensfase, het lichaam neemt de tijd om deze re-organisatie plaats te laten vinden.
Er is gemiddeld 7 jr tijd nodig om de grote wijziging in hormonen een plek te geven en in die periode ook nog 'gewoon' door te leven.

Opvliegers kent iedereen, maar niet iedereen heeft ze. Minder vaak leggen mensen de link tussen een frozen shoulder en de overgang of een burn-out en de overgang.
Vaak krijgt het werk, de levenssituatie of 'al die andere dingen' de schuld van het uitvallen van het lichaam of de psyche.

In een natuurlijke situatie neemt de oestrogeenproductie vanuit de eierstokken 'geleidelijk' af doordat de hoeveelheid eicellen afneemt. De eicellen die er nog zijn reageren niet altijd meer zoals het hoort, ze groeien dan weer niet en dan weer snel. De 'geleidelijke' afname klopt, maar het is wel een geleidelijke afname met soms hoog oestrogeen - eicellen die wel en lang groeien - en soms laag oestrogeen - eicellen die een periode niet groeien -.  De onbalans in de groei van de eicellen kan zorgen voor een ontregelde cyclus en bloedverlies, ontregeld temperatuurscentrum, gevoelige borsten etc.

De bijnieren gaan een gedeelte van de oestrogeenproductie van de eierstokken overnemen. Goed om te weten is dat de bijnieren meer taken hebben... de bijnieren zorgen namelijk ook voor de aanmaak van de stresshormonen. Wat dat betreft kunnen wij een hoop leren van onze bijnieren, ze doen namelijk niet 10 dingen tegelijk. Concreet betekent het dat als jij stress hebt, je bijnieren wel stresshormonen aanmaken (overleven staat op nr 1) en de oestrogeenproductie op dat moment 'on hold' zetten voor als er weer rust is.
De keuze van de bijnieren is wijs, maar heeft wel als gevolg dat de oestrogeenproductie nog verder daalt.
Deze onstabiele daling van oestrogenen geeft verstoringen in het lichaam, die jij kan ervaren als klachten.
Heel vaak hoor ik terug van vrouwen: 'Had ik dit maar 10 jaar eerder geweten, had me een hoop ellende op m'n werk en thuis bespaard gebleven'.

Wil je goed voorbereidt de overgang in gaan. Zit je al in de overgang en wil je meer weten over het proces van de overgang en hoe je lichaam daarmee omgaat. Schrijf je in voor de workshop en ik neem je mee in hoe het lichaam werkt, welke veranderingen er optreden rondom de overgang en hoe jij goed voor je bijnieren kan zorgen, zodat je bijnieren goed voor jou zorgen tijdens de overgang!

De overgang*
Datum:
Tijd: 19.30-21.00 uur
Locatie: Baarn
Kosten: €37,50
Incl. Hand-out Workshop
Incl. Orthomoleculair recept
* Voor het volgen van deze workshop, dien je eerst de workshop ' Stress, burn-out, bijnieren'
  gevolgd te hebben


Inschrijven via contactformulier
Graag onder vermelding van:
- Data workshop
- Naam, adres, woonplaats gegevens

 

 

 

 Ben je professional* en wil je graag verdieping over dit onderwerp, laat het me weten  
 via het contactformulier. Voor professionals organiseer ik speciale workshops
.

 * Dietisten - Gewichtsconsulenten - Orthomoleculair / Natuur Therapeuten - Coaches -
  Psychologen - Gespecialiseerd Verpleegkundigen - Schoonheidsspecialisten - ..

Workshops Data - Aanmelden

Nieuw Workshops

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..
Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt bloodgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam. Als jij te maken hebt met klachten/signalen die je lichaam aangeeft en je loopt vast. Schrijf je dan in via het contactformulier voor onderstaande workshops, waarin je uitleg krijgt over de werking van je lichaam en handvaten krijgt hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT