PCOS

   "Onregelmatige cyclus, acne, overbeharing, haaruitval, cysten in de eierstok, overgewicht, onvruchtbaarheid. PCOS komt voor bij 5 tot 10% van de vrouwelijke bevolking in de vruchtbare levensfase."

Helaas is het zo dat PCOS nog niet bij iedereen bekend is en dat vrouwen pas na jaren van klachten te horen krijgen dat ze te maken hebben met cyste eierstokken "PCOS"

Klachten die voor kunnen komen:

  • Onregelmatige cyclus
  • Overbeharing op de rug en onderbuik
  • Geen controle op het gewicht
  • Cyclus die maar niet terugkomt na het stoppen met de pil
  • Onvervulde zwangerschapswens

Belangrijke hormonen die spelen/spelbreker zijn bij PCOS:

  • LH - Lutheinerend Hormoon
  • FSH - Follikel Stimulerend Hormoon
  • Insuline
  • Testosteron

Wil je meer uitleg over hoe het nou precies zit met PCOS en jouw klachten?
Wil je meer informatie over de verschillende hormonen en hoe het kan dat jij van het ene hormoon teveel lijkt te hebben en van het andere hormoon juist te weinig?
Wil je meer weten over welke invloed je zelf kan hebben op je klachten?

Kom dan langs, tijdens het consult geef ik je inzicht in het complexe beeld van PCOS op jouw hormonen en krijg je adviezen (voeding, bewegen, supplementen) om jouw klachten aan te pakken op een manier die bij jou past in jouw situatie.

 

Workshops Data - Aanmelden

Nieuw Workshops

Stress, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, brandend maagzuur, slecht slapen, neerslachtig..

Hard werken is niet erg, adrenaline en cortisol zijn nuttig! Minder goed is het als je lichaam continu wordt blootgesteld aan de stresshormonen, hierdoor treden er verstoringen op in de systemen van je lichaam.

Heb jij te maken met klachten/signalen en heb je het gevoel vast te lopen. Lees hier meer over de geplande workshops, je krijgt uitleg over de werking van je lichaam en handvaten hoe jij je lichaam zelf kan ondersteunen.

Welkom !

lees het hele artikel

Burn-Out, Depressie, Bijnieruitputting

"Het was een dag als vele anderen: thuis gekomen na een dag hard werken, even eten en door de kinderen van de sportvereniging halen. Maar deze avond zette ik de spullen in de gang en zei tegen mijn man: het is op, ik kan niet meer. Ik ben op de bank gaan zitten en ben er de eerstvolgende 4 maanden niet meer vanaf gekomen."

lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven, like Care for Women Baarn
op Facebook.


Webdesign by Breunesse ICT